Fjärde advent

Och så blev det fjärde advent.. Jag njuter av att bara få sitta i soffan, ha tända ljus, höra en sovandes albin brevid mig, franken som tuggar på grisknorr och en julfilm i bakgrunden. Underbart! När Albin vaknar sen så ska jag laga middag, det har blivit önskemål om pannkakor här hemma så att så får det bli. Vi har inte ätit pannkakor på flera månader så det ska bli gott. 

Den här helgen har bestått av jobb och även idag så blev det jobb för oss båda. När vi kom hem gick vi ut med Franken på en lång promenad och jag köpte med mig 3 tårtor hem som jag ska ta med mig till jobbet imorgon. :) Det ska bli så himlans skönt med ett par dagar ledigt. Imorgon efter jobbet så åker vi mot Nynäshamn, men först ett stopp på marieberg för lite kompletering av julklappar. I övermorgon är det julafton och den kommer vi tillbringa hemma hos min syster i Haninge. Tror det kommer bli jätte mysigt. Men vill verkligen inte att julen ska vara över än, jag älskar vintern och det är min absoluta favorit årstid. Vill inte ha sommar på ett bra tag. Men så är det med årstider. Dom kommer och går. Men än får jag njuta lite till. ;)

Fredag

Godkväll! Fredag kväll och jag ligger i soffan och tittar på jul med Ernst i bakgrunden. Franken leker med vår "golvgran", äta jul kulor är det bästa som finns. Och älsklingen är på jobbet och jobbar till elva-tiden. Det har varit en rätt så tuff vecka faktiskt, mycket på jobbet sådär innan jul, men än är ju inte veckan slut och jag kommer att jobba lör-söndag också. Klart man ställer upp för laget och på söndag så kommer jag faktiskt jobba tillsammans med Albin för första gången någonsin. Vi jobbar ju på två helt olika avdelningar så vi ses inte alls på jobbet under dagarna. Hur som helst, helgen kommer bestå utav jobb och där i mellan ska vi äta middag med två kollegor till mig, laga mat och baka inför julafton och bara slappa framför lite Sons Of Anarchy i soffan. Vi spenderar tok för lite tid i den här fantastiska soffan. Jag passade på att skriva alla julkort nu också så nu är det klart.

Jag har jobbat kväll/natt den här veckan så jag gick och la mig vid 5-tiden imorse och vakande vid 11 av att Albin skulle iväg till gymmet. När jag hörde att han stängde ytterdörren vaknade jag till o bad han vänta så att jag också kunde följa med. Så ett riktigt bra rygg och biceps pass har det blivit idag. Har inte blivit mycket gym för mig den här veckan men jag kände ändå att jag var rätt stark. Det blir allt roligare att träna på gym, ju mer jag lär mig desto bättre. Nej hörrni, nu ska jag koka jul-kola och ro om lite här hemma. Kram på er och trevlig helg!

Monday morning

Godmorgon! Måndag morgon och jag har ätit frukost och snart är det dags att hoppa in i duschen och göra sig i ordning för lite kvällsjobb. Det är kvällsvecka denna vecka men tänker man på att det är sista veckan innan jul så blir det lite lättare. Vi har ju ett par dagar ledigt vid jul och vid nyår och det ska bli väldigt skönt. I helgen var vi i Nynäshamn och hälsade på. I lördags hann vi med 2 kalas firande och en tripp till NK där även Frank fick följa med (väldigt bra att fler och fler butiker börjar med det). Men vilken trevlig helg det har varit. Igår jobbade Albin kväll och då passade jag på att städa lite här hemma och ta det lite lugnt. Nästa vecka jobbar vi bara måndag och fredag, skönt. Jag kollade på "att vara" igår med Björn Kjellman då han skulle vara Gudrun Schyman, väldigt roligt program faktiskt. Hur som helst, nu ska jag fixa i ordning lite matlådor.
En bild från i sommras när Albin fyllde år i gamla lägenheten på hamngatan.

50 shades of grey

Kappahl har kommit ut med en underklädes kollektion inspirerat från 50 shades of grey böckerna. Jag var inte sen med att beställa, men blev glatt överraskad när jag märkte att det var en väldigt skön kvalité på underkläderna. Allt är i satin och har en detalj i form av en nyckel på varje plagg. Ett väldigt bra julklappstips!
 

Pepparkakshus

Förra veckan så gjorde jag och Albin pepparkakshus. Det var Albins första pepparkakshus någonsin enligt honom så det var väldigt kul. Vi gjorde varsin sida av pepparkakshuset och nu turas vi om varje dag om att få ha ens egna framsida utåt. Nu närmar vi oss julafton med stormsteg! Jag vill att det ska gå saktare, det har som med allt annat gått på tok för fort! Jag älskar julen men man hinner inte riktigt njuta av allt. Men såna här mystillfällen som att göra pepparkakshus mitt i veckan med ens käraste gör mycket.

Mitt pepparkakshus

Albins pepparkakshus :)
 

Ny dator

Godkväll! Bloggar för första gången från vår nya dator som vi köpte idag, det blev en Sony Vaio som vi är väldigt nöjda med. :) Vi har en stationär sedan innan men det blir väldigt mycket smidigare med en laptop. Hur som helst, ännu en kaotisk helg där man aldrig sitter still. Det ska hända saker hela tiden men vi är så dåliga på att bara vara. Men igår så var vi i Marieberg och gick runt lite och idag har vi varit på stan igen och fixat lite. Nu har vi en fin spegel i silvergrå i hallen från Mio. Velat ha den ett tag och idag när vi fick veta att dem var sluta på centrallagret och det bara fanns 1 exemplar av den så tog vi den direkt.

Imorgon är det dags för jobb igen och en ny vecka med nya tag. Det är redan 8 december idag och det känns helt galet. Vad är det som händer egentligen? Tiden går för tok på fort. Julafton kommer vi fira hos syster och vi fick till uppgift att göra julskinkan och efterrätt. Första gången någonsin vi gör julskinka så vi får se hur det går. :)

Känns jättekul att få och kunna blogga igen precis som jag vill, har saknat det. :) 

 Första bilden på nya datorn :)
 

1 advent

Den 1 advent hade vi som förra året en liten träff hemma hos oss med lite lusse mys. Fast den här gången i vår lägenhet i Hallsberg. Tog ett par bilder och såhär såg det ut.

 
 
 
 
 
 

4 December

Godmorgon! Har precis ätit lite utav en kunga-frukost som innehöll mannagrynsgröt och julknäck med julskinka och senap. Fy fasiken vad gott. Igår blev det ju inte många knop gjorda på jobbet eftersom att jag bara hade en och en halvtimmes arbetstid. Så himla skönt att få sluta tidigt och gå och träna med prinsen. Körde rygg och invigde mina nya träningsbyxor, alltså när jag tränar i vanliga fall så får jag gå och dra upp brallorna 1 gång per halv minut och nu behövde jag inte dra upp dem en enda gång. Tack vare att dom ska sitta rätt så tajt och att dom har en högre midja. Jag provade även mina nya träningshandskar som gav ett skönt stöd. Känns som man får ett mycket bättre grepp nu. Kul!

Idag jobbar jag sent och börjar vid 4-tiden och slutar kvart i 3 inatt. Skönt att det bara är 2 arbetsdagar kvar innan helg. Den här helgen ska vi inte boka in oss på något utan bara slappa och ta dagen som den kommer. Och nästa vecka jobbar jag äntligen samma tider som Albin igen. Nu ska jag se lite paradise hotel och sedan städa lite grann innan det är dags för jobb. Min kamerasladd är förresten spårlöst försvunnen och jag som har en del bilder att visa! Men köper troligtvis en ny i helgen om den inte dyker upp innan. Kram

2 December

Hallå! Nu var det många veckor sedan jag var här och lämnade ett avtryck, jag har verkligen längtat efter att få skriva här. Det har inte berott på att jag inte vill utan för att vi inte har haft någon dator ikopplad. Men nu börjar vi äntligen komma i fas här hemma och datorn är ikopplad så nu finns inga bortförklaringar. :)

Mitt liv kan beskrivas som en liten lyckobubbla, först ett fantastiskt fint hem, en underbar liten mops, mannen i mitt liv, ett roligt jobb att gå till med lika bra arbetskamrater. I söndags var vi på Ikea 1 timme innan stängning men vi hann ändå med ett och annat. Vårt vardagsrum är så himla snyggt! Precis den stil jag vill ha. Nu är det bara en bokhylla som ska upp (den vi köpte i söndags), en spegel och lite tavlor.

Idag ska jag på ett möte på jobbet som varar drygt 1 och en halvtimme, sen har jag tagit ut arbetstidsbank resten av dagen, skönt! Så efter jobbet ska jag och Albin åka och gymma och hem och fixa i ordning lite. Jag och Albin jobbar om varandra nästan hela tiden förutom var 4:e vecka. Tråkigt för oss men super för Frank.

I helgen var Albins föräldrar här och även min lilla mamma. I lördags hann jag även med lite julklapps-shopping och även lite till mig själv, bland annat ett par träningsbyxor från Röhnish som jag velat ha ett tag. Inviger dom idag. :)

RSS 2.0