Onsdag 23 oktober

God dag! Klockan är 12.40 och jag sitter fortfarande i pyjamasen och tittar på The internship. Ännu en ledig dag men det är bara att samla all kraft man kan få inför nästa vecka på nya jobbet på ODR. Jag längtar verkligen, det ska bli så fruktansvärt kul med något nytt och jag ska vara precis som i första klass. Vara som en liten svamp som suger i sig allt så att jag besitter all den kunskap jag behöver så att man kan ta nästa steg.

Imorgon är det jobb igen och veckan ser ut som så att jag jobbar måndag, torsdag-söndag på Hemtex och måndag-fredag på posten. Nästa vecka på fredag så får vi nycklarna till vår lägenhet, det är helt galet. Det ska bli väldigt skönt med att få sitt egna igen. Vår soffa som vi beställde i oktober kommer i mitten av november men hoppas verkligen att den kommer tidigare så att vi kan få göra i ordning vardagsrummet så fort som möjligt. Det ska bli så kul att få inreda och fixa precis som jag vill i lägenheten. I och med mitt jobb på Hemtex så blir det "automatiskt" så att man handlar något varje månad, förhoppningsvis så blir det inte lika mycket pengar som försvinner nu. Jag kan ju inte riktigt shoppa på posten.

På fredag är det äntligen lön! Och med det blir det också lönehelg, det brukar alltid bli mycket folk så hoppas på fullt ös nu på mina absolut sista dagar på Hemtex, 4 dagar kvar nu och sen så har jag gjort mitt på Hemtex. Jag har verkligen gillat att jobba där, jobbet har passat mig jätte bra och jag har fått en sån fin feedback från kunder som tycker jag är så duktig och trevlig. Jag har trivts som allra bäst när det är som mest att göra, det värsta som finns är när det är lugnt och man går runt och inte riktigt vet vad man ska göra. Så har i och för sig aldrig fallet varit i Marieberg då det är saker jämt och ständigt. Men i alla fall, vilken resa det har blivit, massa nya människor har jag lärt känna och jag har vuxit väldigt mycket som person.

Albin slutar vid 3-tiden och då ska vi fixa en ny legitimation till mig och fixa bankkort på Nordea, dels ett privat och ett gemensamt. Ska bara titta klart på filmen så ska jag hoppa in i duschen. Det var allt för den här gången.

Fredag 18 Oktober

Denna huvudvärk alltså, jag har sedan i måndags haft en kraftig huvudvärk som sitter runt bihålorna och i hjärnan typ. Det gör ont i övre delen av käken och sitter i under hela dagarna. Den kommer efter 1 timme på morgonen efter jag vaknat. Om det inte går över över helgen måste jag nog se över det här och kontakta någon läkare.

Hur som helst, fredag!! Jag sitter i pappas lägenhet och räknar ner timmarna tills dom slutar jobbet så att vi kan ta vårt pick och pack och åka mot Nynäshamn. Tjiihoo, det ska bli så skönt att få komma hem och träffa min familj. Men dem slutar dessvärre inte förrän vid 22.30-tiden så jag har en del tid kvar innan det är dags. Den här veckan har jag jobbat till 20.00 varje dag vilket ha inneburit att jag inte har kommit hem förrän vid halv 10 tiden. Tuffa dagar och mycket jobb. Så jag är rätt slut i kropp o knopp känner jag. Samtidigt som jag har haft min hjärn-värk. Men det hindrade väll inte oss från att gå och gymma efter frukost imorse. :) Jag och Albin körde massa olika roliga konditions övningar idag, så himla kul när vi gör samma och peppar varandra. Forma är ett jättebra gym som jag verkligen trivs på. Dom har massa roliga TRX redskap där som jag lär mig något nytt om varje gång. Jag tror jag ska börja med att köpa ett månads kort och se hur mycket jag egentligen kommer iväg. Vill inte binda upp mig och att det slutar med att jag bara betalar av det och inte går, men det där är ju helt upp till mig själv.

Jag jobbar min sista vecka på Hemtex i Marieberg nästa vecka och veckan efter det är det första dagen på nya jobbet. Jag längtar som en tok, det ska bli så himla roligt! Jag kommer att jobba på ODR-avdelningen och det sägs vara ett väldigt bra team så jag tror nog jag ska trivas. Nej nu vill jag att timmarna ska gå så att vi kan åka iväg. :=)

Posten Hallsberg here i come

Alltså livet... Vilka vändningar det tar fram och tillbaka, upp och ner. Just nu alldeles underbart men inte alltid. Idag fick jag ett minst sagt mycket förvånande samtal från Posten. Dom ringde och erbjöd mig jobb på deras nybyggda terminal i Hallsberg. Alltså när jag och Albin pratade om våra planer och att flytta till Hallsberg och hur mycket det skulle underlätta våra liv (ekonomiskt) så blev jag ledsen men väldigt glad för Albins skull såklart när han fick jobb men inte jag. Så idag när jag fick det här förvånande men ack så glädjefulla samtalet så blev jag så himla glad. Jag har trivts så himla bra här på Hemtex i Marieberg, så himla gulliga kollegor och en super fin butik. Men det här jobbet öppnar så himla många dörrar för mig, vill jag i framtiden ha ett större ansvar så kan jag få det. För mig är det väldigt viktigt att utvecklas och det känns så himla bra med det här jobbet för jag kommer alltid ha möjlighet att klättra uppåt på stegen beroende på mig själv. Alltså det här året har det hänt så fruktansvärt mycket, jag hinner inte riktigt med. 28 oktober börjar jag.. Nervöst!

Det bästa av allt är att jag har mannen i mitt liv brevid mig på min resa genom livet. Gud vad mycket man kan älska en annan människa. Finns ingen som jag skrattar eller mår så bra med som dig Albin. <3
Förra året på väg till min studentskiva på Rose. Mycket har hänt på den här tiden. Och vad jag har vuxit som människa, är så stolt över mig själv!

Måndag 14 oktober

God dag, har hunnit med en del idag samtidigt som jag har hunnit med att slappa. Skönt att vara ledig på en måndag. Hur som helst så har vi fixat med lite saker inför vår flytt. Tv-abonnemang, el-avtal, bredband och lite såna där roliga saker. Igår skrev vi under kontraktet för vår lägenhet, häftig känsla. Vår första alldeles egna lägenhet! Den 1 November närmar sig med stormsteg. Skönt att det mesta redan är packat i alla fall. Nu på fredag åker vi mot Nynäshamn igen. Det ska bli så skönt att få komma "hem". Även om vi ska bo här på heltid snart, men det kommer bli en annan sak än att 3 vuxna människor och en mops trängs i en 1:a.
Albin jobbar kväll hela veckan så efter frukosten idag åkte vi och lämnade av kontraktet och passade på att gymma. Det har öppnat ett relativt nytt gym här i Hallsberg som heter Forma. Jag var där förra veckan och dansade zumba och idag gymmade jag mage/ben/rygg. Jag testade på en ny typ av träning som jag ännu inte har något namn på men som man kan se i gladiatorerna. När dom är fastspända i en stretch lina och ska springa framåt o hoppa upp och ta bollar. Knepigt att förklara men roligt var det. Nu är det bara jag och Frankenstein här hemma i alla fall, vi har duschat och badat båda två så nu luktar vi rosor. Jag jobbar resten av veckan sen men inte i helgen så det är skönt. Åh vad det ska bli kul att åka till nynäs i helgen. Hehe, längtar. :)

1 år med dig

En dag försent men ändå, ett helt år tillsammans med vår lilla mops har det hunnit bli, igår (10-10-13) på dagen så tog vi morgon tåget mot Lund för att hämta dig. Blev helt tok förälskad så fort jag såg dig, den största bebisen i kullen med världens härligaste temperament. När vi satt där på tåget på väg med dig trodde jag inte riktigt att det var sant. Du låg på rygg sovandes i sätet brevid mig och såg ut att trivas väldigt bra. Jag trodde inte riktigt att det var sant. Hihi. Jag har velat ha en mops sen jag för första gången fick höras tala om rasen. Att skaffa Frank är ett utav dem bästa valen jag har gjort, det har tillfört så himla mycket glädje och underbara ting. Ser fram emot massor utav fler år tillsammans med dig. Du är en utav dom viktigaste för mig lilla mops. Jag älskar dig. <3
 

Torsdag

Regnet faller ner utanför fönstret idag i Hallsberg. Jag och Franken myser inomhus och jag ska snart göra i ordning lite lunch. Jag har precis kollat på The proposal, det är verkligen en film i min smak. Jag är ledig idag och det känns himla skönt. Ikväll ska jag iväg och prova på ett gym här i närheten, jag har bokat in mig på ett zumba-pass. Det var ett tag sedan jag var och tränade så det är nödvändigt så att säga :). Imorgon är det fredag och helgen kommer åter igen. Jag kommer att jobba hela helgen så det blir inte mycket lugn egentligen men jag hoppas att jag och Albin kan gå iväg och simma här i dagarna. Vi båda är ju hopplöst tokiga i vatten så det ska bli skönt. Så fort vi har flyttat så kommer min systemkamera vara mig nära till hands och det blir lite mer bilder här i bloggen. Just nu är det bara en massa text men det är ju så skönt att få skriva av sig om just ingenting.
Mitt fina mateus fat som ligger nedpackat i en av väldigt många lådor. :)
 

9 Oktober

Dagarna går här i Hallsberg.. Den här veckan kommer jag att jobba 6 av 7 dagar. Jag är verkligen en människa som gillar rutiner, jag funkar liksom bättre då även om jag är mör efter en arbetsdag. Idag slutade jag tidigt och då passade jag på att gå och handla middagen till ikväll. Tänkte göra något enkelt bara, lite lax, potatis och romsås. Gud vad jag längtar efter vår lägenhet just nu. Jag vill sätta upp mina nya gardiner, få hem vår soffa som vi har beställt och lägga alla prydnadskuddar i, bädda rent i sovrummet och bara njuta av att ha sitt alldeles egna. Jag märker på Frank att han bli lite stressad av att bo på olika ställen hela tiden, först på torö, sen i Nynäshamn, nu i Hallsberg. Men han verkar trivas bra här. Han har ju vuxit upp i lägenheten på hamngatan men det var aldrig riktigt vår lägenhet. Tror han kommer att tycka om vår nya lägenhet jätte mycket. Där han kan springa runt och busa så mycket han vill. Ytan är ju guldvärd! Från att bo i en 2:a till en halv 1:a till en etta som man delar med sin far. Ja ni förstår, det ska bli så otroligt skönt!
Det är märkligt det där med hur fort man vänjer sig vid en plats, jag trivs verkligen på mitt jobb i Marieberg. Och att gå igenom Hallsbergs centrum som förut kändes så långt ifrån hemma som det går känns nu helt okej. Livet alltså, så himla oförutsägbart. Men vad jag älskar mitt liv! Framförallt älskar jag dom jag har runt mig. Det finns ingenting bättre än sin familj.

Idag så började jag jobbet vid 7-tiden. Vi skulle ha möte på jobbet och gå igenom jul sortimentet. Det var så mysigt att äta frukost med alla nya kollegor på en uppdukad röd duk och prata jul. Jag älskar julen! Och julen är inte bara en dag utan flera veckor. Min jul börjar redan i November för då ska jag börja lite smått med julsakerna. Nästa vecka på fredag åker vi mot Nynäshamn igen, hem.. Det kommer ta lång tid innan det här kommer kännas hemma, men det är just huset på Torö som är innebörden av mitt hem. Världens bästa hus. Med så många minnen.

7 Oktober

Och så blev det måndag åter igen. Vilken trevlig helg vi har haft, kort men händelserik. I fredags så åkte vi från Hallsberg så fort pappa kom hem från jobbet. Det var så skönt att få återse mina två. Vi åt en god middag på Torö och kollade på lite film. På lördagen var vi uppe tidigt för att åka in till stan. Det vankades 50-års kalas! Men innan det skulle vi på mopsträff i Vasaparken, tyvärr så kom vi för tidigt och hann inte stanna till dess att alla mopsar skulle infinna sig men vi träffade på 5 andra hundar i rastgården som Frank kunde roa sig med. Kalaset var jätte trevligt och det var härligt att återse många från min släkt. Mamma hade gjort en tårta som jag inte ätit på säkert 13 år men jag minns den ändå så väl, tusen blad som är ifrån Chile. Så himla god! Kalaset blev väldigt lyckat och jag fick skratta en del med min kära familj. Igår (söndag) så fick vi gå upp tidigt för att jag skulle jobba, min första öppning. Det gick bra och skönt med en kort dag men med bra pengar. Just nu sitter jag och kollar på The Witches, det var många år sen jag såg den filmen. Äldre filmer är mycket bättre tycker jag. Eller en del ska jag väll säga. Hur som helst så börjar jag jobba vid 1-tiden. Skönt att ta det lugnt, äta en god frukost och kunna ta en promenad med Franken. Så glad att jag har dom här, en helt annan sak att vara här själv. Albin jobbar sin första dag idag, så spännande! Igår så sa han att det kändes som att börja på en ny skola. Lite pirrigt :) Nu ska jag fortsätta ta det lite lugnt innan jag ska börja fixa i ordning mig.

Första oktober

Idag arbetade jag min första arbetssag på Hemtex i Marieberg gallerian. Så himla fin galleria med 100 butiker, Hemtex butiken är en utav dom större i Sverige, den har jätte bra struktur och har hela sortimentet. Allt känns så himla bra! Något som känns mindre bra är att jag är utan min mops och prins, men jag bor ju hos min pappa här i Hallsberg så det är skönt att ha någon i familjen nära sig. Redan imorgon kommer jag stänga själv, känns pirrigt. Det är stor skillnad på lilla butiken i Nynäshamn mot den här. Men på ett positivt sätt. Albin blev tidigarelagd och börjar jobba redan på måndag nästa vecka, spännande! Så det kommer bli jag, Albin, en liten frank och en liten pappa under ett och samma hustak. Men idag är det bara en månad kvar tills vi får tillträde till vår lägenhet. Vår alldeles egna 3:a där vi får göra precis vad vi vill. Så härligt!
Slutsatsen av denna dag är i alla fall att jag tror att jag kommer trivas bra i butiken i Marieberg. Just nu längtar jag bara så vansinnigt efter mina 2. Men på fredag så <3 Nu är det snart läggdags, men först lite Hollywood fruar.
Älskar er så himla mycket <3

RSS 2.0