29 Maj

Dagens Carolina på lunchen på jobbet. Imorgon är det jobb igen och sen är jag ledig en dag och då är det student dags för min käre kusin Josue. :) Kul!

Ett par ögon

"När den rätte dyker upp då säger hjärtat till och då får huvudet säga vad det vill" Favorit citat från Tsatsiki morsan och polisen =)


T i s d a g

En egenskap med mig som både har sina för och nack-delar är att jag är fruktansvärt impulsiv. Men varför gör jag saker som hjärnan säger till mig att att inte göra men ändå gör det. Bara en tanke denna tisdagsmorgon. Nu ska jag fixa i ordning mig och gå och jobba.
Lisette och Milton, 3 år hållandes varandras händer.

L i s e t t e <3

I helgen så var jag barnvakt åt min fantastiskt fina systerdotter Lisette, hon är 3 år och så fruktansvärt söt. Hon har börjat prata väldigt bra nu och jag har märkt att hon väldigt gärna pratar med "iii", precis som hennes mamma när vi bodde på Lidingö. ;) Jag tror hon kommer bli en riktig kill tjusare som sin moster när hon blir stor.


 

Svartvit/Färg



Vackra blommor

Vart man än tittar just nu har någonting nytt hänt, nya färger, grönare gräs och en liten ny knopp har äntligen slagit ut och blivit till en vacker blomma. Jag älskar våren när den precis är på väg att slå över till sommar. Just nu känns det kanske inte som om sommaren är på väg men det är ju juni om bara ett par dagar och för mig är det sommar. Förra året ungefär vid den här tidpunkten var jag förväntansfull över att jag snart skulle ta studenten. Det känns som om det var så himla länge sen men det är ju bara ett år. Det är så mycket som hänt under det här året. Och det känns framförallt som om jag själv har vuxit så himla mycket, inte midjan då alltså utan som person. Jag längtar tills v.26 och jag har semester, den veckan ska familjen åka till Göteborg och jag ser så mycket fram emot det. Fram för allt så ser jag fram emot att spendera egentid med A. För då är vi mops fria ett par dagar. Hur mysigt det än är med vår kära lilla Frank så är det viktigt med tid för bara oss.


 
 

F r e e day

Hallå! Idag är det måndag och det innebär en ledig dag för mig. Eller ja, just nu håller jag på att fixa med bilderna jag tog på en mamma och hennes två söner. Det tar tid men det är riktigt kul det här. Och jag kan se en liten utveckling från bild till bild. Hur som helst, min helg har inneburit jobb, barnpassning, fotografering mm. Igår var jag på hard rock café och åt en massa gott med A:s föräldrar. Jag lyxade till det med en margarita och bbq-ribs som var fantastiskt gott! Idag vill jag bara stanna inne iklädd min nya pyjamas och fixa klart bilderna, titta på mysig film och njuta av nuet. Jag har inte riktigt kunnat pusta ut dem senaste dagarna. Så nu blir det en dag av bara det jag vill. :)

På tal om någonting annat så provade jag Loka:s nya mineralvatten. Det första jag reagerade på var den fina designen med matchande kork. Om vi börjar med Strawberry Ice Cream så tycker jag att den var väldigt mild och len i smaken och passar till dem flesta maträtter. Lemon Pie hade väldigt mycket smak i sig och det är verkligen vad det står citron paj fasst i dryckform. Jag kommer definitivt köpa båda i framtiden, kul idé tycker jag.

Maria Nila

Från vänster Maria Nila Kolorit Ocean Spray och Maria Nila Swedish Therapy Oil Lingon

Två produkter jag använder väldigt flitigt just nu är dessa två ovanför. Förutom att dem stärker och gör mitt hår fräscht så doftar dem så fantastiskt gott. Såhär står det om produkterna på Lyko.se:

Maria Nila Swedish Therapy Oil
Lingon
En vårdande hårolja rik på omättade fettsyror som mjukgör, återfukter och stärker håret. Ligonfröoljan vårdar och innehåller antioxidanter som gerett naturligt skydd motfria radikaler som annars bryter ner håret.
Absorberas snabbt och gör håret smidigt och glansigt utan att bli fett.

Maria Nila Kolorit Ocean Spray
En texturspray som ger en fyllig struktur i ditt hår och en
känsla av saltvattenbad. Sprayet skyddar ditt hår mot
solen och bevarar din hårfärg. Applicera i handdukstorkat
eller torrt hår.


 

Scones


I söndags gjorde jag super goda scones, jag utgick från Leila Lindholms recept som finns i boken "a piece of cake". Vi brukar alltid lyxa till det lite extra på söndagar med en lång frukost och en lite längre promenad.

Gratis bio

För ett tag sedan blev jag medlem på gratisbio.se där samlar registrerade medlemmar poäng genom att utnyttja deras kampanjer och erbjudanden. Poängen byts sedan ut mot biobiljetter eller presentkort som är giltiga i de flera svenska butikskedjor. Det kostar ingenting att bli medlem och det är egentligen bara fördelar. Bli medlem du också genom att klicka på bannern här under :)

K ä r l e k

Det pirrar i kroppen när jag tittar på dem här bilderna, det blivande gifta paret. Längtar till Augusti när jag får se ert fina bröllop. <3

Alex var så jäkla jobbig, han ville att jag skulle ta kort på honom hela tiden. ;)

S y s t r a r


Det är inte klokt vad lika jag och min syster är varandra.. Eller? Haha
 

19 Maj

Som rubriken lyder, 19 maj.. Är inte det helt sjukt? Det är snart juni men det kändes som om det var januari
för någon månad sen. Det går så fort. I fredags så var det kalas, igår (lördag) jobbade jag, kollade på en väldigt bra hockeymatch :) och sen så åt vi middag hos A:s föräldrar och kollade på ESC. Tycker verkligen att rätt bidrag vann. Den går just nu på repeat på Spotify. Ikväll så håller vi tummarna för att Sverige tar hem VM-guldet. Ska bli jätte spännande. Här kommer en bildbomb med bilder jag tog i fredags.
Fina syster
Lissan

Älskade syskon och en lurvig mormor
Pappsen, fotogenisk som få
Grillmästarn Alex
Så gott med grillat
 
Mitt hjärta och lilla lissan
Farfar och farmor
Maria och fina Matilda
Tro det eller ej men det här är en cheesecake i kruka, väldigt fyndigt
Mamma <3
Systerdotter Elvira
Frågade om jag fick ta en bild och då såg det ut såhär
"Men le lite då" då fick jag det här =)
Lissan strikes a pose
Tänk att den här lilla gull korven ska sova hos oss på fredag <3







F r e d a g

Fredag är här, likaså den fantastiska solen. Jag har precis fixat i ordning mig och nu ska jag till chokladhuset och hämta ett par praliner till min systers kalas idag. Min fina syster som blev 30 år gammal i tisdag, jag kom ihåg när vi pratade om när jag var 20 år gammal och hon 30, hur livet skulle se ut.. Vi sa att vi skulle gå ut och dansa på en massa uteställen, hon skulle visa mig utelivet.. Hehe, idag har hon två fina tjejer och jag är halv pensionär.. Det trodde man aldrig ;) Men jag vill bara säga det att jag är så otroligt tacksam över mitt liv. Över att ha Albin i mitt liv, jag ångrar inte för en sekund att jag tog kontakt med den där blyga men så otroligt fina killen. Idag älskar jag honom så högt och en vacker dag ska vi också gifta oss och skaffa fina barn som är hälften av oss båda. Känns så häftigt att redan ha träffat sin själsfrände. <3
Nog om det, jag har börjat bli så jäkla blödig på senaste. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men då börjar jag väll grina. Jag tog i alla fall kort på dagens sminkning. Jag har lockat håret dagen till ära. Känner mig så fin. :) Självklart är pyjamasen på.


Dagens Frank :)

C a k e s




Första gången jag någonsin gjorde chocolate chip cookies var igår och trots det flitiga försöket så kan jag inte hjälpa att tycka att dessa kakor ser ut att höra hemma någonsstans på grönalund, typ spökhotellet gasten.

Här kommer receptet:

Ingredienser:
300 gr smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farinsocker
2 st ekologiska ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bikarbonat
150 gr grovt hackad mörk kvalitets choklad
Mini marshmallows efter smak

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor boll, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång. Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom svalna destå krispigare och sega blir dom.

Kommentar: Jag hade som sagt ingen farin eller bikarbonat i utan jag hade strösocker och rörsocker i istället. Jag hade även i ljus sirap 2 msk för att få till en knäckigare smak. Dem blev ätbara men kan tänka mig att dem kan bli mycket godare.


Pappa <3

Herregud, är man fjantig eller fjantig? Sitter och storgrinar när jag sitter och lyssnar på Ted Gärdestad. "Jag vill ha en egen måne" får mig att tänka på pappa, speciellt ibörjan när han sjunger "du har då aldrig trott på tårar, det passar inte för en karl". Nej, jag tror ett samtal till pappa med extra mycket kärlek får bli av idag. <3

Mina älskade föräldrar <3

T i s d a g

Godkväll! Idag vill jag börja med att gratulera min storasyster igen som fyller hela 30 år idag!! Idag har varit en ledig dag för mig där jag har ätit en god lunch med syster, mamma, min mormor och en av min systers vänner. När jag kom hem så sov jag ett litet tag. Har mått väldigt konstigt idag. Nu ska jag titta på ESC och fortsätta njuta av min lediga dag.
Den här fina bilden fick jag av min finaste systerdotter Elvira 5 år gammal. Bilden är på när jag och Albin gifter oss. =) Franken fick också vara med på ett hörn :)
 

En till på Emma


Emma del 1


Kollar på bilderna och slås av hur fantastiskt vacker min kollega Emma är. 

Elenor del 1



Systrarna Idh


Elenor svart/vit


Gravid fotografering del 1

Underbart fina Elenor och hennes fina mage i vecka v.34. Så kul att få fotografera henne idag, nästa gång blir det med den lilla tjejen också. :)


Fina blommor


Älskar alla fina färger som börjar komma fram nu. Underbara vår!

S ö n d a g

Underbara söndag, igår jobbade jag i farsta, på kvällen åkte vi ut till landet och satt utomhus och spelade kort o hade det skönt. Idag ska jag fotografera min fina vän Emma och hennes syster som är gravid. Hoppas på några riktigt fina bilder, är super fint väder ute så hoppas det blir bra. :) Igår passade jag på att ta några kort på min make-up innan jag åkte iväg till jobbet. :) 


Produkter jag använde: 
Foundation: YSL touche eclat
Ögonskuggor: Eye shadow trio 86 leopard från Isadora, Mary lou manizer från The balm.
Rouge: "Dainty" från Mac
Eyeprimer tinted, false lash wings mascara från loreal, super liner från Loréal. 

Tre burkar


Dem här 3 burkarna har jag vetemjöl, socker och kakao i. Mycket roligare att ha det i fina plåtburkar än i dem tråkiga pappers påsarna. :)

Lexington











 

Waterclouds color conditioner

Jag har fått en ny favorit till håret och det är det här balsamet från Waterclouds. Jag upplever ofta att många balsam kan "tynga" ner håret och få håret till att bli fett snabbt men inte med den här. Det här är ett balsam som ska verka vårdande för håret och som är utvecklat för att skydda färgen i håret och framhäva glans. Den innehåller sea care som återfuktar håret så att du får en fin lyster och följbarhet, havtorn som tillför omega-7, glans och UV-skydd. Jag upplever att håret får lyster, även fast du bara ska ha det på topparna, håret blir fräscht och ett stort plus för doften som luktar super gott.


O n s d a g

Goddag, igår var det onsdag och för mig innebar det en lunch på aya med Jenny, städning, promenad och afterwork på kvällen. Innan vi gick ut träffades vi hemma hos mig och jag passade på att sminka Emma och Jenny, som blev väldigt fina. :) Idag (torsdag) har jag jobbat ett par timmar och nu ska vi åka ut till landet och grilla och bara ha det skönt.


Emma blev hungrig, så vi fick ta in lyxigaste maten på stället.
 




Mascara tips


Förra veckan köpte jag den här mascaran som heter Wings från Loréal, dem senaste mascarorna jag har haft har haft en tendens att "fälla" ner under ögat. Det upplever jag inte alls med den här, antagligen inte för att det är fibrer i den här mascaran. Det som utmärker den här mascaran är att borsten är "upphöjd" på den yttre kanten för att speciellt vinkla ut dina fransar. Samtidigt som den förlänger och expanderar dina fransar. Den fokuserar på längden vilket jag tycker att den ger med bara några drag som ger en elegant look. Ska du ut på kvällen får du bara jobba lite till med den. Sitter där den ska under dagen. Bästa på länge!  5/5
Pris: 169:- på kicks

Ringvägen

Vädret alltså!! Imorse efter frukosten så gick jag, A och Franken på promenad runt ringvägen. Det var linne-shorts väder. Helt fantastiskt! Förstår inte var ifrån all värme kommer ifrån. Från vinter till sommar. Knäppte ett par bilder på vägen, ringvägen är verkligen hjärtat av nynäshamn. Efter det så åt vi en super god lunch på Aya.





Essie


Från vänster: mint candy apple, cute as a button, watermelon, fiji. Förra månaden fick dem här finingarna följa med hem, inte nog med att dem har väldigt söta namn så sitter dem väldigt bra och det finns ett stort sortiment så oavsett smak så hittar man nog en färg som faller en i smaken.

Chokladmuffins med fyllning


4 1/2 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
1 dl Kakao
2 1/2 dl Strösocker
150 gram Smör
2 dl Mjölk
2 Ägg
150 gr Blockchoklad

Dem här choklad muffinsarna är super goda och avnjuts bäst med ett stort glas mjölk!
Börja med att vispa ägg och strösocker pösigt så att det blir riktigt fluffigt. Blanda sedan dem torra ingredienserna tillsammans och vispa ner i smeten. I med mjölken och det smälta smöret. Fördela i formar och tryck ner 1-2 bitar blockchoklad i varje muffins. Gräddas i ugnen i 20 minuter på 175 grader.



Före - Efter


Söndag

Pjuh! Och där var dem sex arbetsdagarna avklarade, ser fram emot en ledig dag imorgon där jag bara kan få göra precis vad jag vill. Ska passa på att tvätta och fixa lite hemma då. Idag efter jobbet så kom min prins och hämtade mig så åt vi middag ute, sen så passade jag på att få med mig honom in på blomster landet där jag handlade några blommor till vår balkong. På jula hittade jag en super söt pall och blom låda som kommer bli finfint. Nu blir det lite film mys innan det är dags för att sova ut.

Det blev stjärnöga och lavendel

Underbara vår


Världens finaste mops


Gud vad jag ä l s k a r dig <3

Gröna detaljer


Canon Eos 700D

Min nya kärlek, finns inte mycket mer att säga än att den är helt fantastiskt. Nu kommer jag ta upp fotograferingen igen och aldrig sluta. Det här är så kul. Ett nytt macro objektiv följde med också EF-S 18-55mm. Så nu kan ni förvänta er bilder i mängder.




Det här med åldern

Jag är ju nitton år gammal, om ett par månader tjugo.. Tro det eller ej. Och mina intressen och hobbys är ju inte som dem flesta i den åldern. Till att börja med så går jag aldrig ut på krogen, det kan absolut vara jätte trevligt att gå ut och dricka ett par glas med vänner. Men det slår ju aldrig en riktigt bra hemmakväll. Jag och A tittar ofta på film på kvällarna, (det är ett stort intresse) men det slutar alltid med att vi sitter och håller på med mobiltelefonerna där man sitter och kollar facebook, instagram mm. Därför har jag kommit på att om jag ska vara så himla klåfingrig och inte bara kunna titta på tv så kan jag i alla fall virka. Så jag har börjat virka om kvällarna, i ena soffan sitter A och håller på med telefonen och sneglar på tv:n och i den andra sitter Agda 83 år gammal och virkar. Det är ju för härligt. Jag må vara lillgammal men det blir ju fint också. Vilka färger det finns.
 

En inbjudan

I min brevlåda idag låg en väldigt fin och speciell inbjudan.. Det var nämligen till min storasysters bröllop. Oj vad jag längtar. Jag är helt övertygad om att jag kommer fälla en hel del tårar. Inte nog med att jag är en utav brudtärnorna så ska jag ställa mig dig och hålla ett tal om kärleken, spännande.

 

RSS 2.0