Nytt jobb i en ny stad

Underbara morgon! Jag och franken har precis varit på en långpromenad genom Nynäshamn. Och vi stötte på den mest bedårande lilla mops valp jag någonsin sett (efter frank). En liten liten tjej på 11 veckor, hon och Frank började leka lite och Frank var så duktig för han förstod att det var en liten bebis för han var så försiktig och duktig. Så stolt över vår lilla kille. Mopsar är den finaste rasen som finns med lika fint temprament och jag har en dröm om att en dag ha en kennel där jag föder upp mopsar. Men sånt tar mycket tid så vi får se hur det blir med den saken.

När vi ändå var ute på stan så passade jag på att köpa lite färskt bröd från bageriet nedanför oss. Det blev en fantastiskt god baguette med svarta oliver och oregano. Kan vara ett av dem godare bröden jag någonsin har ätit.

Igår var jag med jobbet på Nynäs havsbad där vi åt en god brunch, vi badade i deras utomhus pool som är jätte varm och skön, ångbastu, torrbastu och ett dopp i havet. Jag fick även en spa massage som tog på ryggen känner jag idag. Hon sa att jag var rätt stel över skuldran och det kändes.

Jag sa upp mig i torsdags från jobbet och i lördags morgon fick jag ett samtal som skulle förändra rätt mycket. Det var ett jobb erbjudande på Hemtex i Marieberg och jag skulle då redan börja denna vecka på tisdag. Det vill säga imorgon! Min chef lyckades lösa allting och här sitter jag. Nervös och förstår inte riktigt vad som händer, imorgon börjar jag på ett nytt jobb. Tekniskt sett samma som innan, men med en ny miljö i en stad jag inte vet speciellt mycket om. Jag kommer att bo hos min pappa i hans lägenhet i Hallsberg ett par veckor innan vi får tillträde till vår egna lägenhet och Albin också börjar jobba. Känns jobbigt att lämna Frank och Albin. Min lilla familj <3
Imorgon är det redan Oktober, jag har redan börjat ha på mig vinter jackan för det börjar bli kallt ute. Men jag gillar kyla och det ska bli så mysigt i vår nya lägenhet sen att tända massa ljus och baka julgodis. Jag slog in första julklappen till en kund förra veckan som ville vara ute i god tid. Hehe, ja det var hon verkligen. Idag står packning på schemat och lunch med en kollega.

Fredag 27 September

Hej vänner! Det är mycket som händer just nu i livet och det känns kul. I onsdags var vi i Örebro och jag var och sökte lite jobb. Vi gjorde även något så stort som att vi beställde vår första egna soffa från Mio. Den går i ljusgrått och får plats med 4-5 personer. Dessutom har den ett cosy-hörn som är extra bred. Den är fantastiskt skön att sitta i och jag ser fram emot massor utav sköna fredags kvällar i den soffan. Passande nog så heter den Friday. :)

Idag är jag ledig igen, skönt att jobba en dag vara ledig nästa. Imorgon jobbar jag i alla fall i Farsta. Jag gillar den butiken väldigt mycket, sen är mina kollegor där så himla roliga. Jag ska lägga upp lite sälj-annonser idag så jag säljer iväg det jag inte behöver. Jag vill gärna ut i skogen och plocka lite svamp men jag ogillar verkligen att gå i skogen själv. Så fort jag hör en pinne knäckas så tror jag att det är en älg eller vildsvin som ska gå mot attack. Men eftersom att vi ska ha en liten "hejdå" middag för Daniel och Veronica som åker utomlands imorgon så vore det himla gott med min kantarellsås.

I tisdags lyckades jag göra något så dumt som att "låsa" in mig själv i Albins föräldrars lägenhet. Jo så här var det, vi har ju ingen dusch i vår nuvarande lägenhet så vi måste gå in dit för att duscha. Sen brukar vi äta frukost där på mornarna. Så i tisdags när jag skulle gå in för att hämta lite mjölk och Frank var på rymningsstigen så var jag snabb på att stänga dörren in till oss och ta med nycklarna in till dom. När jag sedan stängt dörren och hällt upp mjölken så kom jag på att jag glömt nycklarna in till vår lägenhet. Panik! Jag började ju jobbet om bara någon timme och där stod jag i ett linne och utan mobiltelefon. Jag började prova ut alla nycklarna från deras "nyckelskåp" men ingen passade. Sen kom jag på att dom faktiskt har en hemtelefon så jag ringde till dom 3 numren jag kan i huvudet vilket är pappas, Helenas och hem till Torö. Ingen svarade.. Jag behövde ju få tag i Albin så att han kunde öppna upp vår lägenhet. Och ut kunde jag ju inte gå, utan skor eller jacka. Men till sist ringde Helena upp och jag kunde få numret till Albins pappa så det löste sig på det sättet. Puh.

Jag tänkte bara säga det att för en som älskar att skriva som jag så är det perfekt att ha en blogg. Jag har varit dålig med bra bilder på senaste men det är så otroligt skönt att kunna skriva av sig. Lite som terapi på något sätt. Jag är som sagt en riktig tänkare och att få ur sig saker här på bloggen känns då skönt. Nu ska jag hänga lite tvätt, sen ska jag slappa ett tag till innan jag ska in till Nynäs för att hämta ut 4 paket och handla. Ha en bra fredag!

Söndag

Sköna lugna söndag.. Söndag är en dag i min smak, den har inga måsten och man kan njuta av den till fullo. Vi har precis ätit en god lunch ute på Torö, det blev biff rydberg! Jättegott! Mamma hade kokat färska rödbetor från trädgården också, så himla goda. Hur som helst, semesterveckan är över och igår jobbade jag första gången. Inte många jobb dagar kvar på Hemtex, vi får se vad nästa jobb blir. Nu ska vi titta på Sons of anarchy och slumra till lite kanske :)

Fredag

God morgon! Har precis ätit frukost på min sista semesterdag. Ikväll så lutar det åt middag och bio på Heron City! Det var jätte länge sen vi gick på bio och senast var det Croodarna vi såg, som förövrigt var jättebra. Jag vill jättegärna se Grown ups 2. Vi får se vad det blir. Jag är ute på landet fortfarande men ska åka hem om ett par timmar. Igår var förresten jag och mamma i skogen och hittade ett par kantareller. Dem allra första och gud vad vi har letat. 3:e gången gillt men det var inte mycket men nu börjar det i varje fall komma upp lite. Nu ska jag hjälpa mamma att städa här hemma sen så ska jag fortsätta på min vedkorg. Tror det kommer bli en trevlig fredag :=)

En stor förändring

I måndags fick vi ett besked som kommer att förändra vår framtid. Albin har fått jobb i Hallsberg och vi kommer därför att flytta dit. Vi har fått en lägenhet som är super fin och det känns som om det inte riktigt är verklighet. Vi har väntat många månader på svar och här är resultatet. Det känns så himla spännande med allting. Bara det löser sig med jobb för min del så kommer det kännas jättebra. Men det är som sagt en stor förändring. Nynäshamn är min trygghetszon och jag har bott här i många år så det kommer kännas annorlunda. Men till det bättre givetvis. Redan i tisdags var vi och skrev kontrakt. Så stolt över min prins.

Hade du sagt till mig för 7 år sedan att jag och A skulle bli tillsammans, flytta ihop, skaffa en mops, flytta till Hallsberg och gå igenom en hel del saker på vägen hade jag antagligen inte trott på det. Men så är det och det känns så underbart. Jag är så glad att det blev just vi och att vi under dem här åren har hållit ihop. Nu väntar ett helt nytt färskt kapitel som är oskrivet. Men det finns ingen hellre jag hade velat skriva det tillsammans med.
Vår första sommar tillsammans <3

Söndag 15 September

Hallå! Vilken skön söndag det har varit idag, jag började min morgon med en god frukost och sedan satte jag mig utomhus och fortsatte mitt arbete på en gammal ved korg som jag fått av min farfar. Den var tik färgad innan men nu håller den på att bli vit. Jag hade tänkt lägga plädar och prydnadskuddar i den. I mitt nästa hem vill jag ha en blandning av gammalt och nytt. Det kliar i inrednings-fingrarna just nu men den här gången vill jag köpa saker succesivt så att det verkligen passar in i vårt nästa hem.

En lång promenad i höst vädret blev det idag också och idag har det regnet lite grann, hoppas på att det blir svamp-plock imorgon! Juste, jag hade ju nästan inga arbetstider den kommande veckan så jag passade på att ta ut min sista semestervecka. Känns jätte skönt. Så den här veckan ska jag njuta av att vara ute på Torö, långa promenader, träna lite och umgås med min familj.

Ikväll så spelade vi bingolotto för typ tusende gången och av 20 lotter totalt nu så har vi inte vunnit ett jota! Men så är det. Imorgon så håller jag tummarna så in i bengen, hoppas på ett efterlängtat svar som vi väntat på ett tag. Nu ska vi fortsätta på vår Sons of anarchy serie och sedan blir det sovdags.

Charlie Hunnam

Vilken lycka när jag fick höra att Charlie Hunnam ska spela huvudrollen till Fifty shades of grey och vara självaste Grey :). Vi har just börjat titta om på Sons of Anarchy, som är en utav dem bästa serierna jag vet, (där han också spelar huvudrollen). Han är en grym skådespelare och han har verkligen utseendet på sin sida om man säger så. :) Nu längtar jag tills filmen kommer ut, men det är inte förrens 2014 någon gång. Tror det kommer bli riktigt bra.

10 September

Igår hade jag en riktigt skön dag ute på Torö tillsammans med Albin och Franken. Vi började med att äta en riktigt god frukost och sen stor städade vi huset. Svampögonen plockades på och vi begav oss ut i skogen. Upp och ner för bergen och hålla i sig i kvistar för att inte ramla ner. Blev som ett riktigt träningspass samtidigt som man hade en aning om att ett djur kunde dyka upp när som. Hur som helst så blev det noll svampar. Men när vi hade hoppat och klättrat upp för alla berg och befann oss högst upp på den högsta toppen var allt värt det. Vi hade havet framför oss och ingen annan i sikte. Det blev lite som ronja rövardotter när vi stod där uppe och skrek ut allt vi ville. Härlig känsla. Eftersom att det var så varmt så utmanade vi oss själva trots det kyliga vattnet att ta ett sista dopp och bara hoppa i. Så i sprang vi med kläderna på. Vilken frihetskänsla! Det var kallt men så otroligt skönt ändå.

På eftermiddagen hann verkligheten ikapp oss och det är rätt mycket som händer uppe i huvudet just nu. Man vill dra ett streck över vissa saker och jag önskar att den tiden är snart. Just nu vill jag bara flytta iväg med min lilla familj. Men först är det ett par saker som behöver ordnas upp.

4 September

Åh jag skrev precis ett jätte långt inlägg som försvann puts veck. Hur som haver, jag är ute på Torö med Frank och Albin. Vi har varit här i två nätter och haft det jätte skönt i lugnet. I förr går gjorde jag en fantastisk god middag med kantarell bland annat, det var så skönt att bara vara jag och Albin, vi satt och pratade i flera flera timmar om en massa minnen. Efter middagen fortsatte vi vårt samtal i soffan och skrattade en massa. Det var så skönt att ha en hel kväll utan mobiltelefoner och tv-apparater. Igår började vi vår morgon med att gå en lång promenad här på Torö. Vädret är kyligt men solen ligger fortfarande på. Dröm-vädret enligt mig. Jag tycker inte om när det blir för varmt. Isåfall måste jag ha tillgång till havet under hela dagen. Så när hösten kommer och det börjar bli sådär små kyligt mår jag som bäst. Det ska bli så mysigt med höst och vinter.

Jag väntar fortfarande på ett besked angående min arbetsintervju. Hur ska det bli? Om drygt 2 veckor vet jag. Hoppas hoppas för vår lilla familjs skull att det går vägen. Men av 4000 sökande kan det gå precis hur som helst. I söndags lämnade vi lägenheten på hamngatan som vi bott i ett helt år. Det har gått så fort och jag har trivts bra men känslan att lägenheten inte riktigt har varit ens egna och att man snart måste flytta igen har varit lite jobbig. Men nu är det gjort och vi har verkligen fått prova på hur det är att bo bara vi. Planera matveckor, tvätta, storstäda, jobba, betala räkningar. Ja allt som man gör när man blir "vuxen". Det har inte känts något märkvärdigt från min sida. Det är så naturligt för mig att leva med Albin och att vi är två om sakerna är givet.
Nu har vi flyttat in i en liten etta på väldigt få kvadratmeter. Det är helt galet litet för 2 personer och en liten hund. Så därför försöker vi hitta på så mycket som möjligt hela tiden. Och att vara här på Torö är otroligt skönt då. Men det är en bra lösning för tillfället.

Jag har börjat lyssna på Fredagspodden med Hannah & Amanda. Alltså.. hur bra? Dem tar upp alla olika slags skeden i livet och det är så härligt att bara få lyssna och tänka till. Jag känner igen mig så mycket i allt. Så det är bara sätta på sig hörlurarna och gå på långpromenad och njut!

RSS 2.0